kek

Dagens lucnh:

 

Hört att grönt är nyttigt såateeee, körde på den visan idag:

 

Varm spenat, en halv avokado och gurka + en skål keso

Roligare mat får man ju leta efter.. hade hellre käkat en pizza om man säger så.

 

Mollan är nyfiken. Vill också ha juu.

 

Maten jag lagade i igår och i förrgår var betydligt godare;

 

Våfflor i förrgår

 

Köttbullar, färskpotatis och senapssill igår.

 

Älskar att koka potatisen tillsammans med färskplockad dill, det blir så himla mycket godare.

 

Härifrån kommer dillen :)


Midsommar

Hej! Solen lyser, jag lyser. Härligt. Midsommarhelgen har varit toppen, jag och Rasmus drog inte helt oväntat ut till västkusten (säger jag fast vi befinner oss på kusten även när vi är i göteborg men av nån anledning ser jag inte göteborg som "västkusten"). Först till Rasmus föräldrars sommarstuga där vi spenderade vår första natt. Hans syskon och deras familjer var där hela helgen så det var fullt hus med massa goa ungar :) Jag är lektanten nummer ett. Tror dom gillar mig. En av dem blev skrämd när Rasmus körde runt på crossen och när han kom nära så sprang hon in mellan mina ben och gömde sig. Sött. "Lina kolla här, Lina vet du vad, Lina kom ett tag". I love it :) Well well, på midsommarafton åkte vi ut till Kungshamn där massa av Rasmus kompisar (david, mulle, tom bla.) tältade så vi ställde vår bil, som även var vår sovplats för natten, på campingens parkering och hängde med dom hela kvällen :) Riktigt kul! Dagen efter åkte vi tillbaka till stugan och stannade till på två loppis efter vägen. Första hittade vi ingenting men nästa ställe var helt underbart. Hittade massa grejer! :) Vi lovade att komma dit igen nästa gång vi åkte förbi för vi hade inte så mycket kontanter på oss.


Flaggan på topp såklart!


Vår utsikt från bilen.


Vår sovplats och min midsommarklänning :)


Saikon, PJ och Rasmus på camingen






Jag och Sofia


David







Frusen Sofia med vantar och en hes Sarah :)




Triss i söta tjejer :)


Seriöst, jag tror halva Degerfors/Karlskoga var på denna camping :)


Två till Degerforsare :)


Detta möttes vi av när vi kom hem, brännboll, vi missade det precis tyvärr. Hade varit kul.


Rasmus på MC.








Tror ni att vi trivs där eller? :)

Those sunny days

Vad gör jag uppe såhär tidigt när jag helst av allt bara vill sova längelängelänge idag? Jo katten har härjat heeela morgonen och Rasmus åkte tidigt till jobbet, lika bra att gå upp. Tvättar dessutom. Skitskoj morgon. Ok, en kvart kvar nu tills jag ska gå bort och hänga tvätt. Sen, sen jävlar, då ska jag sova. I en timma. GÖTT. Anna, ring inte och väck mig! Mrrr.

 

Tänkte berätta lite om min helg som varit, i torsdags åkte jag back to degerfors again. Jag och hjärtat lånade max båt och åkte ut en sväng. Damn vad gött det var och damn vad jag sög på att ro. Gissa om vi skrattade en smula :) We did. Låg i bikini (inte rasmus utan jag syftade förstås på mig) och rodde längs kanten, det var så vackert. Hoppade i och badade på flera ställen. Mysigt. Snackade lite väder med en tant också, sånt är jag bra på. Det gör jag alltid. De tyckte att vi var modiga som badade, men så kallt var det inte, tvärtom. Men smart lina, smart att bada när man är lite smått förkyld redan. Kan ju bara finnas en utgång till detta dumma upptåg. Att bli riktigt sjuk. Ritkigt bra att bli det två dagar innan jag skulle vara med på Tuvans dop som fadder och agera korsbärare. Finns ju inget smartare att göra förde. Som tur är så hann jag bli någorlunda frisk till lördagen så jag kunde vara med iaf :) Fick tyvärr hålla mig på avstånd från tjejen så hon inte skulle bli sjuk. ÅÅÅ vad det var svårt så go som hon är. Skojar inte, hon är absolut sötaste tjejen!

 

 

Yes, det är mina magrutor ni ser

 

 

 

 

Vill inte lägga upp några bilder på Tuva-Lee eller innifrån kyrkan, känns inte så schyst och lägga upp på någon annans barn sådär, så slänger upp lite andra schysta bilder istället :) Men tro mig, hon var så fin! Jag har så mycket fina bilder :)

 

 

 

Rasmus har kvar sitt barnasinne iaf, tur det ;D

 

 


Ängamat

Lagade så god mat häromdagen, ängamat. Hade inte alls i de saker som det stog i receptet, så jag skriver upp det jag gjorde och hade i istället.

 

Ängamat

-1 liter vatten kokas upp tillsammans med..

-2½ dl grädde

och

-2 grönsaksbuljonger

Efter upplösning av buljongtärningarna, häll i..

-Morötter i tunna skivor

-Broccolibuketter i lite kluvna bitar

-Färskpotatis i mindre bitar

-Ärt-,majs- och paprikablandning (bara några minut innan servering, de ska inte kokas för länge)

Fortsätt koka tills morötter och potatis har blivit mjuka. Smaksätt med salt, peppar, och färska kryddor tex. persilja, dill, gräslök. Vad du har hemma :)

 

Detta var min version på soppan, man kan förstås variera i mängd beroende på vad man har hemma.

 

 


Fiddler on the roof

Gomorron. Igårkväll satt jag och anna och tittade på "Karlsson på taket". Inte på tv eller film, utan han var här, på taket i huset mitt över. Två var dom dessutom. Skumt. Vet inte vad de höll på med. Man undrar, "Men vad gör dom? Mitt på kvällen?" Inte direkt några arbetare heller. Men det var inte direkt så att de smög med det hela heller. Tog av några plankor och stuprännor med knips sen försvann dom. Såg ut som om de planerade att fira ned sig i huset och stjäla nåt men nåt sånt såg vi inte. Kanske är helt rensat i byggnaden under nu, who knows. Ska man ringa polisen i ett sånt läge eller? Det gjorde inte vi iaf. Men sen vet man ju inte, det kanske är några som bor där i huset och fixar nåt. Eller så var de bara i stort behov av plåt och stuprännor. Men ifall polisen knackar på nån dag så har vi bra signalement på männen. HÖHÖ. Tur att vi är så nyfikna utav oss. Kanske kommer på efterlyst eller nåt. Då kan vi ringa. Hoppas de där två männen inte läser detta. Skulle inte tro det.

 

 


Jag skulle andas i det tomrum som blev över, om du lämnade mig nu

Gomorron! Sitter här med frukosten i knät, typ. Idag börjar mitt försök till ett lyckligare, något sundare liv. Blev en grov kesomacka och en halv grapefrukt nu på morgonen. Lite kaffe på det också. (Note to self (som blondinbella eller vem det är brukar skriva); köp hem sporthavregryn så du kan göra gröt till frukost!) Nu ska jag ta på mig lite kläder och gå bort till gymmet. Vad sägs om springa 20 min, crosstrainer 20 min, cykla 20 min? Kan det bli bra? Tror det. Till lunch blir det ängamat (soppa på massa goda grönsaker/rotfrukter med lite grädde i).

 

Nog om deeeee. Jag har varit i degerfors sen i.. tisdags. Kom hem i lördags. Jag hade några dagar ledigt så passade på att följa med rasmus hem. Har ägnat min tid till att hylla ett antal studenter, både från degerfors, björneborg och svartå. Roligt att träffa våran släkt i björneborg, det händer inte alltför ofta nuförtiden. Vi lekte alltid med dom när vi var små, så roligt att se den pyttelilla lekstugan som står på deras gård, som är så pyttepytteliten att man alltid skrattar en smula när man tittar på den och minns att vi lekt i den. Grattade även Emelie som tog studenten i fredags, hon var så fin :) Hon påminde mig om när jag själv stog där så lycklig i vit klänning och mössa på huvudet, fullt med blommor kring halsen. Träffade även Camilla som visade mig hennes lilla kärlekskula på magen :) Träffade såklart även Linnea och hennes max, fick ett så fint halsband av henne och hennes man, som tack för hjälpen under deras bröllop/möhippa :) Tusen tack! Såklart fick jag även lukta lite på Tuva-Lee och busa med hennes storebror. Till helgen åker jag hem igen för dop för lilla snuttan.

 

Nog om dee meee. Nu ska jag väl pallra mig bort till gymmet, som sagt. Och eftersom jag är helt ledig idag så ska jag unna mig en runda på stan :) Byebye!

 

Stor leksak

Inte bra: Att ha vit Odd Molly-blus på sig i skitigt garage. Slutar aldrig bra.

 

Pappa önskade Jamie Olivers spaghetti med räkor, snäll som jag är fixade jag det. Pucko som jag är kliade jag mig i ögat strax efter att jag hackat chili. Smaaaaart, ögat sprängdes ju typ. Gjorde galet ont, testa inte det! ;)

 

Jordgubbar, på mammas balkong, med mina kära mamma i solen. Kan inte bli mycket bättre :)

 

Sandras tårta :)

 

Glada emelie längst fram :)

 

Coolaste bal-åket? :) Tror att dom hade roligast iaf.

 

 


Como dice el dj

Heeej. Idag är det måndag och slut på de soliga dagarna. Här regnar det. Lägenheten ser för tillfället rätt förjävlig ut så det är snart dags för ett städryck. Min helg har varit underbar. I torsdags tentade vi sista kursen för vårterminen och efter det gick jag och några kompisar till Liseberg. De övertalade mig till ett åkband och fick med mig på både berg&dalbanan (neej inte balder, den gamla och neej jag har aldrig åkt den tidigare - mes) och spinrock eller vad den hette. Läääbbigt. Gaah vad jag skrek, men det var kul :) Kållerado, vem blev blötsast av oss alla om inte lina? Efter liseberg träffades vi hemma hos mig igen och kramade om varandra en sista gång inför sommaren. Buhuu.

 

I fredags träffades jag, sanna och anna inne i stan och solade lite i en park, med jordgubbar och varsin islatte. Vi såg hur många studenter som helst som åkte runt på stora lastbilsflak och tävlade om vem som spelade bäst musik typ, bara grym musik. Sen kom Rasmus hit med sin bror och hans fru, lite sena för vi hade en tid att passa. Vi skulle på ett studentfirande utanför göteborg klockan fyra, gissa när de var här? Fem över fyra. Men studenten själv var sen till festen så det var ingen större fara ;D Supertrevligt studentfirande! Jag och rasmus följde sedan med in till stan där hans kusin (alltså studenten) hade fixat studentfest på peacock. Han är "festfixare" på flera av stans uteställen så givetvis hade han fixat denna :)

 

Lördagen spenderade jag bara med rasmus, vi firade nämligen "våran dag", fast den egentligen var i torsdags. Fyra år tillsammans, tre år som förlovade. Länge :) Vi myste, gick på bio, lagade god mat och myste och myste och myste. Jag är så glad att jag har dig Rasmus ♥

Liseberg

 

Mys på min balkong :)

 

 

Goooooda jordgubbar

 

Söta anna :)

 

"Just no getting over yoouuuu, bring it back"

 

Don't ask me, de stog där en halvtimma typ.

 

Tobias anlände i coolaste lamborghinin

 

Gissa vilken bio vi kollade? :D

 

Supergod drink som rasmus fixade :)

 

 

 


Kärleksmums

I helgen bakade jag Kärleksmums, eller mockarutor eller vad man nu vill kalla dem. Receptet fick jag ur kakboken Leila bakar, men ser att recetet finns på recept.nu (länk diretk till receptet) också så jag kopierar receptet samt länkar dit för den som är intresserad av att baka en så supergod långpanna med dessa.

 

Kärleksmums

5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

 

Do it like this:

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

 

 

Har ingen bild på själva kakbiten men ska fixa det så ska ni få se så tjusig den blir med chokladbitar i :) Som ni ser så har jag hunnit byta om mellan varven vilket tyder på att detta tar lite tid att baka, den ska hinna kylas helt innan man gör glasyren och häller på den. Sen ska den kylas helt igen så man kan skära fina rutor annars blir det bara ett stort kladd av allt (har testat!). 



RSS 2.0