Hasselbackspotatis

God kväll! Sitter här och känner doften av Hasselbackspotatisen som står i ugnen. Laga mat nu? Japp, mestadels för att ha matlåda till skolan imorrn men kom dessutom på mig själv att jag inte riktigt har ätit nåt idag, förutom en skål med fil och jordgubbar och en cheeseburgare som jag fick med mig hem igår :D Det är väl ändå det bästa, att vakna upp en morgon efter en utgång lite halvseg, inte bakis utan bara seg. Och i kylen ligger en cheeseburgare + en burk iskall coca cola. Så guld! In med burgaren i micron, knäpp upp colan, ta ut burgaren och släng dig i sängen igen och titta på nåt bra på datorn eller tvn.

Kör på ett litet bildregn av helgen som varit. Alltid trevligt :) Har haft en riktigt bra helg btw, det enda jag saknat är Rasmus ♥


Melads jelloshots


Veronica och jag, riktigt trevlig tjej!


Alexander och Sara, med en Salsa (kände ni Let´s dance-vibbarna?)


Sött med inbakad fläta







Nu ska jag titta på Johan Falk och käka lite mat :) God natt sen!



UPDATE: Hasselbackspotatisen blev utomordentlig! Till detta gör jag nu lax, men den får hamna i matlådan. Tog bara en mumsbit potatis :) Gjorde en kall sås till laxen av Creme fraiche, salt och peppar, en skvätt sås som jag har i kylen och avocado. ÅÅÅH så den blev bra. Ville bara äta upp den nu.


Hasselbackspotatis.
Fick för mig att det skulle passa med lite ost på, därför ser det lite konstigt ut. Men goooott! Detta ska jag göra nästa gång det står grillat på menyn och ha till.

Kärleken övervinner allt

God fredagskväll! Trevligt att den är här. Nu är jag gräsänka i hela två veckor framöver, Rasmus åkte hem till Svartå idag. Och hur ska det gå, undrar säkert ni? Jag som grinar när Rasmus är borta en helg? Lite överdrivet kanske för jag klarar mig allt. Har varit i skolan hela dagen så jag är rätt tröööött. Det märktes på sista rasten då vi satt och spelade in en massa på Callys i-phone som förvrängde rösterna och vi brast ut i gapskratt. Haha :D Men att jag är trött det bryr jag mig inte om just nu, för nu ska jag se om jag kan få igång Zumba-skivan (som jag fick av mamma, tack för den) på datorn och köra lite :D Tror det är skitkul! Har zumbasticks också! Heja TV-shop! Sen in i duschen och sen ska jag åka upp till Melad. Trevlig kväll! :)


"Amor vincit omnia" Av Madelaine Wiktorsson, köpt i hennes butik "Ojojoj" där jag tidigare har jobbat. Denna köpte jag i hennes ovisshet :) Den passar utmärkt hos mig! Hon gör helt underbara tavlor.


Lite nya grejer. Burkarna är köpta på Ö&B faktist. Den ena är en kaffeburk och den andra förvarar vi knäckebröd i för tillfället :) Glasfaten är köpta som set på IKEA (69 kr för dem båda).


Bakade en ny omgång kladdkaksmuffins häromdagen, med mandelspån på :)


Kladdkaksmuffins


"Planteringssko" köpt på Ö&B.



Kärleken, den bästa leken som finns

Seeeeg som en gris idag. Kan bero på att jag gick upp vid en omänsklig tid imorse (beundrar min far som alltid går upp den tiden då han jobbar förmiddag). Tio över fem väckte min pappa mig och sa hejdå för han skulle till jobbet och klockan 6.45 gick mitt tåg från Degerfors till Göteborg så det var ju lika bra för mig att också gå upp då (läs; efter 20 minuters snooze). Tur att jag har en snäll och pigg farfar som skjutsade ner mig till stationen dessutom :)

 

Min helg har varit guld. Hann med precis allt jag ville och lite till. Fick se Linnea och Stoffes nya lägenhet :) Två gånger dessutom! ;D Hann med en promenad med Camilla också i sista sekunden typ :) Snacka en massa skit as usual och så visade hon vart de skulle flytta :) Till och med en kaffe hos bäckman fick jag tid för ju :) Har umgåtts mestadels med mamma och pappa och bara varit hemma. Det är så skönt tycker jag, när man är hemma. Att bara vara med sin familj. Anna tog med mig ut på en helvetes promenad en morgon också, hahah :D Jäkla slaskväder. Vi som tänkte ta värsta powerwalken runt hela degerfors typ. Kan säga att så blev det inte, vi kom inte så långt :D

 

Fick såklart även träffa på min brors dotter Tuva-Lee också. Sötaaaast. Jag lovar att hon var hur goo som helst. Och lancelot, så stolt. Fick busa en massa med honom också :)

 

Nyfiken tjej spanar in vem faster är :)

 

Lilla prinsessan är nyfiken även på farmor :)

 

Anna älskar och vara lektant :D

 

Mamma och jag åkte ut till Lunedet och tog en mysig promenad. Men snälla, måste det verkligen komma ännu mer snö?

 

Mamma berättade att det är många som gifter sig i Lunedets kyrka för att sedan ta sina bröllopskort vid denna bro. Hur fint är det inte här? Tänk på sommaren, när allt annat runt omkring är grönt. Det är så himla fint i Lunedet.

 

Ett måste när man är i Degerfors; Kanada special! Slaffsig och god :D

 


Familjenmysisson

God kväll!

Idag är för mig en riktig slappardag. Igår skrev jag min läkemedelskemitenta, vilket jag tror gick hyffsat bra i alla fall. Hoppas de, man blir alltid mer och mer osäker ju mer man tänker på den och ju mer man diskuterar med sina kompisar om vad man skrev på den och den uppgiften. Gaah. På kvällen så kom mina kära vänner hem till mig, jag körde på lite eftertenta-/inflyttningsfest. Det gjck hem tror jag, de tyckte att vi hade så fint och mysigt :) Fast några av dem hade förstås redan varit hemma hos oss tidigare :) Rasmus sa att våran ljudnivå var rätt hög, vilket är ett tecken på att vi hade mycket att prata om :D Kvällen slutade rätt tidigt på Nivå, riktigt najs.

Imorrn åker jag hemåt Degerfors. Finns flera saker som lockar mig att åka hem men den största är förstås att jag (förhoppningsvis, om ingen blir sjuk eller så) får träffa min lilla snuttegulla till brorsdotter. Har hört stora rykten om att hon typ är den sötaste lilla bebisen i hela världen. Och av bilderna att döma, jo det kan nog stämma. Så himla söööt!



HOPE, fått som inflyttningspresent av min mamma ♥


Inflyttningspresent av Rasmus syster.


Penseér i trälådor, lådorna är köpta på Balders hage här i Göteborg.


Ny vägglampa från IKEA, sitter en till på väggen mittemot, ovanför korgstolen.


Bebispaket till min brorsdotter ♥


Jättefin lykta med ljus i, fick som inflyttningspresent av mina kompisar.
Den vita korgen är köpt igår på IKEA. Min tanke är att ha en rosa alt. en vit pelargon i denna :)
Ytterligare en tanke är att köpa en trappstege/pall att han på balkongen med blommor och ljuslyktor på.
Fråga mig inte vad rasmus 20 block gör ute på balkongen.


Familjenmys

♥ ♥ ♥ ♥


Stolt faster

Heej! Idag är lite utav en toppendag. Fint väder, plusgrader, solglajjor is necessary. PLUS att jag har blivit faster idag :) Åt en liten tjej dessutom! Jag vill åka hem nununuuuu och träffa tösen!

Nu börjar läkemedelskemitentan närma sig. På onsdag gälleree! Har suttit hela helgen och pluggat inför den, ah och hela förra veckan förstås också. Har ägnat bra många timmar åt detta iaf. Och ändå sitter inte vissa grejer vilket frustrerar mig något fruktansvärt! Men har en och en halv dag till på mig så jag hoppas kunna banka in även det sista. Ikväll ska jag jobba iofs men jag får "plugga i huvudet".

I fredags hade Rasmus inflyttningsfest här hos oss med sina vänner. Jag ska ha min inflyttningsfest.. hmm, nån dag, är inte bestämt ännu. Möjligtvis på onsdag och isåfall blire en inflyttningsfest/eftertentafest i ett liksom! Måste tala med herren i huset först om det så han inte har några invändningar. På inflyttningsfesten i fredags iaf så grillade vi :D Riktigt trevligt! Sen bara vällde det in med (snygga!) killkompisar till rasmus. Helt ensam tjej blev jag dock inte utan en flickvän till en av dessa killar hängde på också, riktigt söt tjej :)

Nu ska jag återgå till mina studier en stund innan jobbet. Byebye och ha en fortsatt trevlig dag!


Här spelades det lite av varje, jag fick till och med önska min låt; Sweet child o mine.


Rasmus med en Irisch coffee i handen :)


Osämja framför spotify? :)


Crisses inflyttningspresent till oss, Torredipisa, så cool flaska :)
Den lutar, kanske inte syns så bra på bilden.


Igårkväll gjorde Rasmus hemmagjorda chips! Verkade jätteenkelt och det blev hur gott som helst!
Kommer inte exakt ihåg hur han gjorde men, hyvla potatis, salta/peppra och häll på olja. Sen in i micron på full effekt tror jag i ca 8 minuter, tills de blir knapriga.


Längtan är stor

Jag längtar något så fruktansvärt efter lite värme, grönska och doft av grillat. Tänk när all denna skitsnö (vid det här laget får man kalla det för skitsnö, det är faktiskt mars, man är rätt trött på snön nu!) äntligen töat bort och solen värmer upp våra gator. För att inte tala om kylan som tränger in även under flera lagers tröjor och en tjock jacka. Tänk när man får se vitsippor. Parkbänkar fria från snö. Uteserveringar fulla med glada männsikor. Tänk när det är så soligt att man måste bära solglasögon. När ska det bli så??


Jag vill dansa i skogen, utan snö!


Jag vill grilla på våran balkong, den är ju så redo för det!
Jag vet, glassgubben står fortfarande kvar, morrr ;D
Möblerna kommer ifrån min pappa :) Det kommer bli så mysigt på balkongen,
så fort det blir lite mer värme ute så ska det ut en massa växter och stora lyktor.

There's gonna be one less lonely girl

Heeeej!. Runt klockan tio idag kom min pappa, min farfar och hans sambo hit och hälsade på :) Riktigt kul att få besök! Men lika kul som det är att de kommer hit, lika tråkigt är det när de måste åka sen. De åkte för en halvtimma sen ungefär och jag har redan gråtit en skvätt. Usch :( Det värsta var att de tog anna med sig! Hur ska det bli när jag vill ta en kvällspromenad? När jag ska gå på stan? När jag vill ha kaffebesök? När jag bara vill ha min kära syster här att prata med? Jag är ju så van att ha dig här nu.

Jaja, det är tråkigt men som sagt, riktigt kul att de kom hit :) Farfar och Majlis har aldrig varit här hos oss förut så det var första gången de fick se hur vi bor, men inte sista hoppas jag :) Jag bjöd på mat och så fikade vi och hade allmänt mysigt :) Farfar fick svindel när han gick ut på våran inglasade balkong, han tyckte det var jätteläskigt. Haha :) Pappa skulle från första början ha kommit ner hit själv, men så åkte han på en lätt lunginflammation så han orkade inte det tyvärr. Hoppas att han kan komma ner nån gång lite längre fram i vår istället och stanna över en helg eller nåt.

I lördags var jag och några ur min klass bjudna hem till en tjej i klassen, riktigt kul och hon hade en så fin lägenhet och två sååå goa katter. Vi hade planerat värsta utgången på avenyn meeen, som alltid på lördagar är det svårt att komma in nånstans speciellt när man är så himla många och så vill man ju helst in på samma ställe allihop. Så vi tröttnade till slut och drog till olika ställen. Jag och några till - burger king. Haha, vi orkade inte :P Men förfesten var hur trevlig som helst! :)


Här är min syster, min farfar och hans sambo.


Här är min fina pappa!
Den fina blomman på bordet fick vi som inflyttningspresent :)


Svärfar och svärsonen ;D

Här kommer lite bilder från festen i lördags:







Här är halva gänget.. ;D


..och här är resten, förutom fotografen ;)

Spagetti med räkor och ruccola

Hej! Återigen var det solglajjorna som gällde idag. Det känns riktigt bra! Har varit uppe vid skolan en sväng idag, sen mötte jag upp anna och sofia på stan och åkte raka vägen ut (till skogen?) till annas jobb för att käka lunch :) Ibland är anna den jobbigaste att gå på stan med, medan jag har hunnit att gå igenom hela affären lite snabbt så segar hon fortfarande kvar vid första hyllan och luktar på ett schampo, typ. Haha :D

Imorrn blir det skoj, vi är bjudna ut till en klasskompis på fest. Ska bli supermys! Därför blir denna kväll relativt lugn, Melad och lena kommer hit lite senare och anna kommer snart. Får se om det är nån mer som vill komma. Köpte ett nytt spel förut, en miniversion av MIG, ecoMIG. Kanske blir en omgång? Får se får se!


Här får ni även en syn av de fina tallrikarna jag köpte häromdagen.



Gjorde riktigt supergod mat häromdagen:

Jamie Olivers spaghetti med räkor och ruccola

400 gram räkor
Spaghetti
2 st vitlök
1,5 chili
1 glas vitt vin
Tomatpure/Soltorkade tomater
1 citron (rivet skal och pressad saft)
Ruccola
Salt och peppar
(Receptet är för fyra personer)

Börja med att koka upp en massa spagetti, typ till fyra personer. Stek hackad vitlök och chili i lite olja och häll sedan ner räkorna och fräs några minuter. Tillsätt sedan vita vinet och tomatpuren.  Låt sjuda några minuter. Häll av spaggetivattnet och blanda i ruccola i spagettin och häll sedan över räksåsen och blanda ordentligt. Garnera gärna med några kvistar ruccola så blir det en jättetjusig rätt :)
Detta är min version av receptet, originalreceptet finnes här.

"Det är ganska ovanligt att ett djur äter spagetti och har kläder på sig.." "NEJ det är inte ovanligt!"

God kväll! Vilken skön dag det har varit idag! Herrejösses, man trodde ju att det var vår. Men känner jag Sverige rätt så kommer det mer snö. Man behöver sånna här fina dagar ibland för att inte tappa hoppet om livet.

 

Idag fyller mitt hjärta år så jag väckte honom med frukost på sängen imorse. MYS på hög nivå, det blev en riktigt brakfrukost; Smörgås á la Lina (det är inte svårare än så att det är en macka med smör och ost på), skål med fil, müsli och honungsmelonbitar i, kaffe med choklad och grädde och varsitt glas juice. Istället för tårta bjöds det på kladdkaka med grädde och melon. Jag lovar att det var underbart gott och att jag är härmed utsedd till världens bästa flickvän. Igår lyckades jag få med mig karlsloken in till stan för att handla lite grejer på Chilli (världens bästa affär). Köpte kuddar till soffan, en ny klocka till vardagsrummet och nya tallrikar. Tallrikarna är de snyggaste på marknaden just nu, enligt mig, retangulära vita lite vågiga i kanterna eller hur man ska uttrycka sig. Avlånga alltså, inte kvadratiska. Så himla käckt!

 

Min kväll är redan utstakad:

19.30 : Halv åtta hos mig

20.00 : Dating in the dark

21.00 : DH

22.00 : Cougar town

23.05 : Seinfeld

Sen är det gonatt som gäller!

Såatteeee, hejdå ha en fortsatt trevlig dag ♥

 

 

 

(Här under klockan ska vårt matbord stå)

 

Slänger dessutom in en liten bild på mina goda fiskgratäng jag gjorde igår;

Torskfile, en påse "Fransk Mix" och ett paket grädde. Klart! Till detta blev det potatis.

 

 

Fick precis höra en trevlig överraskning över telefon! Så himla kul, längtar dit :)

 


RSS 2.0