Bildregn


Recept på sockerkakor

Av någon anledning (borttappat sug?) så har det inte blivit så mycket mat eller bak för min del, tyvärr. Lusten till att baka något gott har inte riktigt infunnit sig den senaste tiden. Inte till matlagning heller, har mest blivit soppa/sallad/bacon och makaroner typ till middag. Men jag har bestämt mig för att ändra på detta! In med mer inspiration, in här med mer smarriga recept osv! På begäran av min kära vän Linnéa så ska jag skriva mitt favoritrecept på en sockerkaka, so here we go. Eftersom jag är ett stort Leila-fan är självklart mitt favoritgrundrecept ur hennes "A piece of cake".

 

Grundrecept på sockerkaka:

3 (ekologiska) ägg

2½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl mjälk

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

 

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smör och rör i mjölken och blanda sedan detta med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Här kan man också välja att blanda ner olika smaktillsatser, se nedan för några av alternativen. Häll ner smeten i en bröad sockerkaksform. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min på 175 grader. Kakan ska ej vara kladdig. Färdigt!

 

Några av smaktillsatserna:

  • Mjuk lingonpepparkaka: 1 dl filmjölk (istället för mjölken), 2 msk pepparkakskryddor, ½ dl rårörda lingon.
  • Syrlig citron- och vallmokaka: Skal av tre citroner och saften av en, ½ dl blå vallmofrön. Cirtonglasyr: Rör ihop 6 dl florsocker och 3/4 dl citronsaft till en slät glasyr, ringla sedan denna över den avsvalnade kakan.
  • Kokostosca: Grädda kakan enligt grundreceptet. Smält sedan samman 25 g smör, ½ dl ljus sirap, 3/4 dl matlagningsgrädde, 2 dl kokosflingor samt 1 dl strösocker i en kastrull. Låt koka i ca 5 min. Bred denna toscasmet över den nygräddade kakan och grädda den i ytterligare ca 15 mnin, tills den får en gyllene färg.

 

Följande recept på mjuk pepparkaka vet jag inte om jag har provat, men tänkte jag skulle testa det! Får bli imorrn eller på fredag, lagomt tills Linnea och Stoffe kommer hit ;)

 

Mjuk pepparkaka:

2 ägg
3 dl socker 
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk stött kardemumma
2½ dl filmjölk
100 smält margarin

Rör ägg och socker pösigt, blanda sedan de torra ingredienserna och vänd ner. Blanda ner filmjölken och det smälta margarinet. Häll detta i en bröad kakform, gärna en rund (tips: då kan man göra en smarrig frosting på!) och sätt in i ugnen i ca 45 min på 175 grader.

 

Frosting:

60 g mjukt smör

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

100 g philadelphiaost

ev. skal av lime (cream cheese lime frosting)

 

Vispa alla ingredienser krämigt, bred sedan frostingen över kakan.

 

Grundrecept på sockerkaka: Leilas A piece of cake

Recept på mjuk pepparkaka: Matklubben.se

Recept på frosting: Leilas A piece of cake


Baby bump that track

Helluhelluhelluu!
Sitter här med inte en kopp i handen för jag får inte dricka varken kaffe eller te idag. Inte alkohol för den delen heller men det klarar jag mig utan. Men kaffe eller te? Har redan fuskat lite, tog en liiten kopp, fast tidigt. Har en labb imorrn, en "kisslabb", där vi ska få dricka olika drycker och sen kissa typ varje halvtimme och mäta på det. Låter det skoj? :) Tror jag att det är. Därför får vi inte dricka te/kaffe/alkohol/äta stark mat ett dygn innan, så det inte ska förstöra resultaten antar jag. Undrar vem utav oss som fåt dricka de två starkölen?

Helgen var superskoj, var på barnkalas i trollhättan, där de hade hyrt ett badhus med temperaturen 34 grader(!). Sååå härligt. Istället för trampolin så fanns det en lian i taket som man kunde slänga sig ut i vattnet med, gissa om den var populär bland både barn och vuxna? :)

Idag blir det ikea med anna, skulle egentligen ha gjort labrapport men vi sköt upp det tills på torsdag istället. Måste köpa nya glas. Hade 15 st, nu i helgen slog kattvakten(anna) sönder det sista. Har såklart lite andra glas, typ vinglas och så, men inga "vanliga". Dags att köpa på sig lite nya.

Till helgen får vi besök av linnea och stoffe! ♥

Tiden går fort

Idag är det redan fyra år sedan.
Saknar Dig min vän och det känns fortfarande ofattbart.
Ljuset på mitt bursprång är tillägnat Dig, Du har utsikt över vackra Göteborg.

R.i.p. Christian



Je veux ton amour

Heeeeei. Sitter just nu och tjuvar på annas internet. Väntar på att hon ska komma hit. Jag är alltså hos Alex (trodde han hette alexander men han hette visst alex bara, enligt honom och hans post? Men jag vet att han ljuuuger), hängde på Rasmus hit. Fick lite tråkigt för de satt och pratade om båtmotorer och sånt är jag inte särskilt insatt i direkt, det är därför jag sitter här. Höll på och somna. Skojar inte. För övrigt idag har jag inte gjort många knop (höhö håller mig till ämnet här så gott det går), har varit ledig idag. Har börjat en labbkurs på typ 2½ vecka eller vad det är, och har tre 9-19 labbar (hur ska tiden gå fort?) som ska göras. En imorrn, en på fredag och en nästa vecka. Ouuups nu kommer anna, byyye! 


Lady gaga - Bad romance

 

Är det någon av nutidens artistkändisar som kommer att bli ihågkommen om många år så tror jag definitivt att det är Lady gaga och alla hennes musikvideor/utstyrslar. Älskar denna låt och musikvideo. Musikvideon är så jäkla cool, fick dock inte in nån bra länk. Tar denna och hoppas på ni kan kolla den nån annanstans :)


Maskerad

JOO jag lever :) Har precis gjort mig iordning för maskerad, blir dock en nykter maskerad för min del, men ska allt se till att linnea blir stupfull! :D hihi. SEE ya, ha en trevlig kväll. 
 


Fars dag

Idag är det min fina fars dag. Ringde imorse och gratulerade med ett "Glad fars dag" / "Trevlig fars dag" / "Grattis på fars dag".. visste inte riktigt hur man skulle säga så han fick lite av varje :) Syrran och jag var precis iväg och handlade en liten present till honom, brukar alltid köpa nåt litet. Denna gången får han ett par goa pyjamasbrallor, hoppas han blir glad och att han inte läser detta (det tror jag dock inte jag behöver oroa mig för=)) Vi köpte present till vår fina mamma som fyller år imorrn också, det talar jag dock inte om vad det är för jag vet att du läser det här mamma ;D

 

En sån här söt klubba borde alla få i present nån gång, man blir så glad av den :)


"Ord som kommer från hjärtat, går till hjärtat"

Så fint ♥

Kli i paradiset

ÄLSKAR detta! :D

Så jäkla typsikt Karlskoga/Degerfors så det är inte sant.


Marabou Sensation

Gokväll! Sitter här med syrran som ska vara min sambo denna helg då mitt hjärta är hemma i Svartå =) Alex var just här på fikabesök, han var sugen på mina lussebullar :D Dom fick bra betyg tror jag. Var så trött förut på föreläsningen att jag bokstavligt talat höll på att somna. Var tvungen att lägga huvudet i händerna och låtstas att jag läste i anteckningarna eller nåt fast jag egentligen tjuvsov lite. Ärligt talat, utan att titta i min almenacka var det var för föreläsning, så kan jag faktist på rak arm inte tala om vad för område han talade om. Det var visst ögonsjukdomar (tjvukikade). Juste.. kommer inte ihåg särskilt mycket, nåt jag kommer ihåg är att han visade äckliga bilder på ögonsjukdomar. Nåt som fastnade iaf. Alltid nåt.

Anna och jag har gått och suktat varje gång vi handlat efter denna nya Marabou Sensation, toffee och valnötter. Nu äntligen köpte vi en sån, var ju tvugna att prova. INGEN hit tyckte jag. Smakade typ center med lite valnötter i. Inte god. Kände dessutom hur halsen började svullna till lite, kanske var därför. Men den fick inget vidare högt betyg av anna heller. Vi la till och med in över halva i kylen = inte ett bra tecken, sånt brukar ta slut gaanska fort annars =) Nee, då kan man lika gärna köpa en vanliga center, mycket godare.


Den andra kan jag dock inte uttala mig om, Yoghurt/Raspberry,
den kanske är god. Nån som smakat?

Vi börjar närma oss julen, inte sant...?

Nån som kan gissa vad jag bakar? =D
Kika in om en liten stund så får du reda på det.

UPDATE:
Blev alltså ett lussebullebak ikväll. Jag veet, lite tidigt? Om jag säger att jag köpte pepparkakor, julmust, julchokladtomtar mm i lördags, är det fortfarande lika tidigt då eller? ;D Som ni ser på bilderna blev det en hel del bullar både vanliga, klassiska lussekatter plus en del specialare. Bakade några som bullar och hade mandelmassa, smör, vaniljsocker och hackade russin som fyllning. Använde mig utav ett recept, hm kommer inte ihåg vart jag hittade det, men det var bland annat en burk kesella i, har aldrig bakat med kesella förut men det funkade riktigt bra. Sista bilden visar att inte bara lägenheten blir varm efter att ugnen stått på i cirka en timma utan även lådorna runt omkring tycktes svälla en del. Märkte på några att de blev väldigt tröga och förstog snabbt att det var pga. värmen. Fick ta ur en massa grejer, har typ brustabletter i lådan brevid = inte så smart! =) Får står så och vädra ett tag samtidigt som jag får hålla koll på katten så hon inte sticker in i nån av dem.

RSS 2.0