A baby to the world

Nu äntligen har jag fått det efterlängtade smset (igår förmiddag)! :) Nu är min älskade vän Camilla mamma och Andreas är pappa. Så stolta dom måste vara. Blev alldeles rörd när jag läste att han kommit till världen. Åh vad jag längtar hem nu. Jag hoppas att allt gick bra för dom, att alla tre mår bra och återigen ett STORT grattis :) Emilio har fått underbara föräldrar. Hoppas dom orkar ses när jag kommer hem nästa helg. Ååååh så jag ska gosa med lilla killen då :)

 


The stars are all shining

God morgon. Sitter i myskläder fortfarande med en varm kopp kaffe brevid mig. Gick upp för en timma sen ungefär och gjorde en riktig mysfrukost medan Rasmus fortfarande sov och väckte honom då hela lägenheten är fullt upptänd av alla våra ljus och ljusstakar. Fast det gör jag nästan varje dag, såvida jag inte skulle försova mig eller så :) Älskar att tända ljus, sätta på kaffebryggaren och göra iordning jättegod frukost och sen krypa ner i sängen och väcka Rasmus. Vilken start på dagen :)

 

Två roliga som har med skolan att göra, 1 jag klarade Författningstentan (som man måste ha 80 % för att få godkänt i samt är obligatorisk för att få göra praktiken senare i vår). Det känns helt befriande. 2 dom uppdaterade listan över tillgängliga apotek som det går att göra praktik på igår och Degerfors apotek lades till! Så nu har jag ytterligare chans att få göra praktiken nånstans det passar. Det finns inte alls många apotek som vi kan göra praktik på här i Göteborg (och dom som finns kommer främst gå till dem som åberopat förtur, ex genom att de har småbarn som gör att det måste ha praktik där de bor). Så vi blev tillsagda att välja alla tänkbara apotek. Risken är annars att man får dåligt lottnummer och får nåt som man inte har valt och kan då hamna typ.. i norrland eller vart som helst där ingen annan heller har valt. Men nu finns i alla fall Degerfors högst på min lista, sen karlskoga, kristinehamn, örebro gånger två, karlstad (fast där finns också en receptarieutbildning så där och kristinehamn kommer nog troligtvis många av dom söka) filipstad, hällefors och nora. Sen alla här i göteborgsområdet, fast chansen att jag får här är som sagt inte stor. Så jag hoppas att ingen annan väljer min lilla guldort :) Det känns som att, hur stor är chansen att nån annan väljer lilla Degerfors som förstaval om dom inte har nån anknytning dit? Visst, kanske några som flyttat till Karlstad för att plugga eller bor runtom, men dom väljer troligtvis orten de i sin tur kommer ifrån.

 

Nu ska jag sparka igång dagen. Rasmus har gått och lagt sig igen och det ser fruktansvärt skönt ut.. men tur att jag har karaktär och går in till badrummet istället :) Först upp till skolan till fyra kanske sen möta upp Anna och Emelie W som är här på besök. Vi ska hem till mig och laga lite mat och sen gå ut på stan på kvällen :)

 

Igår bjöd jag Anna och Emelie på min bäst bakade kladdkaka nånsin :)


För att jag älskar dig, så som du är

Nej detta är helt värdelöst. Kan bara inte sova. Bara grubblar. La mig runt tolv, insåg att jag inte kunde somna efter en timma och nu har jag suttit här sen ett ungefär och har fixat en massa som har med skolan att göra, praktikplats och examensarbete bland annat. Suck. Jag har tiotusen grejer som cirkulerar i mitt huvud just nu. "Hur ska jag göra?", "Hur ska det bli?", "Jag måste ta tag i det" "Jag måste ringa dit" "Kommer jag nånsin bli bra i min förbannade rygg?!" bland annat. Sitter just nu med en värmedyna om ryggen så den föhoppningsvis ska slappna av lite. Det är så jobbigt när man inte kan sova ordentligt pga ryggen. Det gör ont hur jag än ligger. På sidan, på magen, på andra sidan och på ryggen. Ont. Ahmen hur fasen ska jag ligga då? kan man tycka. Blir galen. Ehmen kanske ska krypa ner i sängen igen. Give it one more try. God natt!

Var inte rädd

För att jag älskar dig så som du är och jag vill ge dig allting jag har.

Och låt mig få bära dig när du är svag.

För du betyer allting för mig.

Var inte rädd.

Jag går brevid dig.

Älskar dig Rasmus ♥


Stjärnorna dom säger vad du är för en individ

Nu ska jag ta min syster till en del av göteborg hon aldrig tidigare sett. Eller jo, det har hon, men för längesen och det kommer hon nog inte ihåg. Ciao bella. Tack syrran för en mysig kväll förresten :)

Jul redan?

Hej. Måste bara säga att jag förvånas lika mycket varje år av vad tidigt julhandeln börjar. Igår var jag en snabbis på IKEA och där är julen igång för fulla muggar. När ska det börja julpyntas i Nordstan detta år tro? När kommer stora julgranen upp och alla girlanger? Jag håller utkik, i promise.

 


Tattoo your name across my heart

Gomorron! Sitter här och vrålar beyonce-låtar. Låter ju för hemskt egentligen, men det är ju ingen hemma nu (rasmus är nere på skolan) så det spelar inte så stor roll, bara jag själv och mollan som får stå ut. (Fasen glömde bort att våra väggar är väldigt tunna, häromdagen fick jag höra en ljuv stämma tidigt på morgonen från någon av våra grannar) 

Idag är jag "ledig" och därför går jag upp extra early och tvättar och städar. Nu är jag snart klar med det och jag tänkte sätta mig och plugga lite. Klockan tre idag ska jag iväg på vattengympa. Och idag känner jag att det är dags för oss att få resultatet på våra tentor så vi vet om vi kan pusta ut en sekund eller inte. Jag är äckligt nervös inför det.

I fredags var vi hemma på "inflyttningsfest" hos en klasskompis. Fast det var förra året hon flyttade dit. Yes, vi är lite sega :) Det var mycket trevligt. I lördags bjöd Rasmus ut mig på middag vilket också var helt underbart trevligt förstås :)

Nu bjussar jag på lite pics på käk.

BTW så älskar jag min nya telefon. Jag upptäcker nya möjligheter med den hela tiden. Alla appar är ju helt fantastiska. Tänk vad en telefon kan underlätta ens liv.




Färsk pasta med en pastasås gjord på cremefraiche (smak Karl-johansvamp), tomat och bacon.


Till detta kall gräddfilssås förstås.




Köttfärslimpa med rödbetor och lök i och gräddsås. Så himla gott, fattar inte varför jag aldrig har gjort det tidigare. Ska nog göra köttfärslimpa ikväll igen tror jag.


Till köttfärslimpan skall man ha kokt potatis och morötter till tycker jag. Och snälla, kan inte nån ge mig ny grytvante i julklapp?


Bullar på jäsning


Idag, den 4:e oktober, är det kanelbullens dag och därför visar jag upp mitt senaste bullbak med Anna. Hinner tyvärr inte baka några bullar idag annars hade jag lätt gjort det :) Dessutom finns det fortfarande bullar kvar i frysen. (UPDATE: .. inte nu längre :))



Pysslade lite i vardagsrummet igårkväll. Here are the results:









Här är glimtar från vår balkong:






RSS 2.0