Helgen

Hej! Nu har min pappa åkt, han har varit här och hälsat på i helgen, men som tur är stannar min Anna kvar :) Vi har haft en underbart mysig helg, ätit god mat och bara tagit det lugnt :) Turistat lite i Göteborg :P Det är kul att visa upp allt för sina föräldrar, hur man har det runt där man bor, visa alla fina hus, "här brukar vi ta promenader, så ringer du och jag säger att jag är ute och går så vet du vart jag går nånstans" typ :) Tack för en fin helg pappa, älskar dig och tycker att det är jättetråkigt att du har åkt! ♥

 

Min pappa i väntan på båten in till stan :)

 

Anna och jag på Tarrqas

 

MMMM så god mat. Ryggbiff, pommes chatua, bea-sås och rödvinssås :)

 

Anna och jag på båten :)

 

Pappa på restaurangen

 

Anna uppe på Ramberget :)

 

Pappa tyckte det var lite(okej, ganska mycket) läbbigt med utsikten från Ramberget, eller snarare höjden :P

 

Här ser man vårt hus, det stora bruna "U-et" :)

 

Anna och jag tittar på utsikten

 

Jaha, nu är det dags för mig snart att sticka iväg och jobba.


So put your hands up

ÅÅ så cool tjej. Ska också lära mina framtida barn att dansa till Single ladies. Själv har jag en vhs-video nånstans på mig när jag mimar till Robyns "Do you really want me" tuggandes på ett tuggummi samtidigt.


Längtan är bäst

I övermorrn kommer pappi och anni hit :D längtar så efter dom! längtar efter min mammi också, hon skulle  egentligen ha kommit denna helg men hon kommer längre fram i sommar istället.

Wonderful day

HEEJ. Finaste dagen hittills, lätt. Har suttit ute i solen hela dagen idag, förutom imorse. Det har varit Göteborgsvarvet här i göteborg idag. Jag är mäkta imponerad av alla starka människor som överhuvudtaget tar sig runt hela banan på 21 km i denna värme! Efter jag pluggat så mötte jag upp Rasmus och vi ställde oss här nedanför oss vid skolan där Göteborgsvarvet går förbi och fick se männskan som låg etta. Herregud så fort han sprang. Stog förstås kvar en stund tills det började rulla på med folk som sprang. Sen åkte jag inåt stan för att träffa lena, melad och sanna vid näckrosdammen. Där har vi suttit i flera timmar och solat. Sen gick vi längs avenyn och hejjade och gick neråt lilla bommen där det var premiärtur för Göteborgshjulet (ett parisehjul som de satt upp nyligen på gräsplätten utanför operan och premiären för denna var idag). OHMYGOSH, vad det var läbbigt. Jag har aldrig åkte sånt förut. Vi åkte tre eller fyra varv (vi kom inte överrens om hur många det var:P). Sista turen så stannade vi till allra längst upp. Helt plötsligt börjar hjulet gå åt andra hållet(!). Men det var visst bara för att de missat släppa av några (Ok?). Men det var skitfint, man såg över göteborgs alla takåsar och det var huuur fint som helst :)

 

Nu grillar vi kyckling och sen ska jag och rasmus in till stan igen och träffa mina kompisar för "spontanfesten" som hålls till vid Skansberget (en fest som "anordnats" på facebook, nu över 14000 anmälda). Får se om den spårar ur eller inte, jag är jättenyfiken på hur mkt folk det blir.

 

Ettan, ute vid Lindholmen

 

Tror detta var trean

 

Svalkande vattenfall vid Näckrosparken

 

Mina kritvita fossingar :)

 

Folket rundar Poseidon

 

 

Nedifrån kön

 

Vi satsade på VIP-logen men vi fick den inte :(

 

Haha :)

 

Herregud så nervös jag var där egentligen, typ "HE HE HE, aarrhg hjälp, är du färdig snart??"

 

Lena är coollugn :)

 

 

 

 

Ullevi

 

 

Domkyrkans topp

 

Operan

 

 


Thunder

Jag längtar hem. Vill hem nu och träffa mina gamla kompisar och vara med min familj och släkt. Som tur är kommer min älskade syster hit till göteborg snart för att stanna över sommaren, hur underbrt är det inte att ha sin syster nära? :) Med sig har hon även pappa som stannar över en natt. Mysigt :)
Nu åskar det riktigt ordentligt här i Göteborg, och regnar. Har sett massa blixtar. Ska nog gå ut och sätta mig på balkongen en stund.
MM gott med honungsmelon :)

Välkommen du fina sommardag

Idag är det sommar, enligt Metro. När det har varit över tio grader i fem dagar så räknas det som sommar, stog det. Och när sommaren väl har kommit, då återvänder inte våren. Det tycker jag låter skitbra :) Det är ju så fruktansvärt varmt ute idag, helt otroligt, och det är inte bara här vad jag har förstått :) Jag tror vi har 30-35 grader på vår balkong just nu. Undrar hur många grader det kan stiga upp till i högsommar?

 

 

Idag har jag haft en ledig dag från skolan, så jag tog mig en välförtjänt sovmorgon imorse (eller inte, vaknade precis lika tidigt som jag brukar göra, fast denna gången jättepigg så jag gick upp såklart. Det är väl ändå typiskt?) och knallade bort till affärn. Åå så det var varmt. Och skönt. Sen heem, fixade lite sallad till lunch. Sen ner till skolan för att göra lite nytta med dagen, sen tröttnade jag och åkte istället till IKEA :) 100 gånger roligare. Köpte en massa nya grejer, dom har jättemycket fint där nu. Tips.

 

Cocktailglas, 2 st för 89:-

Det är jättefint mönster på glaset men det syns inte så bra ser jag.

 

Rutiga tygservetter (som skall strykas) och underbart god fläderblomssaft.

Även tabletterna är köpta idag. Allt från IKEA.

 

Nya tulipanisar, kunde inte bestämma mig för

vilken färg så det fick bli både röda och vita :)

 

Se så det gror i krukorna :) Den underbara kronan är köpt på Tradera.

 

Detta fina hjärta köpte jag i Ullared. Tanken är att

dekorera den med något roligare än ett påskgult ljus.

 

 

Denna helg som varit har jag och Rasmus spenderat på Bubacka (Rasmus föräldrars namn på deras stuga som ligger typ mellan Smögen och Lysekil). Åkte redan i onsdags, eftersom vi var lediga. Regn, regn, sol, regn typ :) Men den dagen solen var framme var en underbar dag. Ena dagen var inte alls rolig, den spenderade jag i sängen hela dagen, mådde sjukt dåligt och kräktes, men dagen efter var jag back on trank igen :) Vi tog en sväng i bilen och handlade lite och sen åkte vi till ett ställe där det fanns hällristningar. Det är hur coolt som helst, har aldrig sett sånna tidigare.

 

 

 

Haha :)

 

Supercoolt. Jag och Rasmus började förstås spåna om hur det såg ut när de satt och gjorde dessa. Vilket jobb, de är väldigt djupa också, samtidigt som de har nötts ner väldigt med tiden. Kommer inte ihåg när man tror att dessa gjordes.. ska kolla upp det!

 

 

 

Mollans första ute-tur. Regnbågstjejen.

 

Cool kille på cross

 

Stolt kille på MC.

 

Fin allé på vägen ut till stugan

 

 


Cooking dinner

Ooojojoj så jag är förkyld. Fucking förkylning. Sitter fortfarande i morgonrocken med ruffsigt hår, vägrandes att göra något försök till att snygga till mig idag. Går liksom inte när huvudet snart sprängs och man bara snorar. Sånt är livet ibland.

 

Igår var jag och några vänner på våra traditionella tur till Ullareds Gekås. Vi hyrde en bil och åkte tidigt på morgnen, plånkorna fulla med cash. Hittade vi nåt då? Ojaa, det gjorde vi allt. Mitt bästa fynd är lätt den blommiga morgonrocken jag sitter i just nu, för ynka 99 kr, en sån i plyysch (tror jag man kallar det iaf) nivet. Ah sånt skitgosit material iaf :) Good price at Ullared :) På kvällen samlades vi upp igen hos mig för att testa alla nya cider-smaker som kommit ut på marknaden. Herrljungas sommarcider med fläder och rabarber är min nya favvo. Sedan åkte vi inåt stan och kvällen slutade på Deep, för några av oss. Mysig dag, tack alles :) Många skratt i bilen kan jag lova, haha :) "Tuttar, det tuttar uupptaageeet"

 

Ok, min lilla kära sida här heter "linabakar". Men gör jag det? Jag älskar att baka. Jaaa, men gör jag det? Nej, inte varje dag. Men jag vill, men då skulle jag och min framtida man rulla fram. Älskar att baka kakor, bullar, bröd, små söta desserter osv. Men man kan inte äta det varje dag. Istället har vi börjat att göra så himla mycket god mat. God mat, nyttig mat, onyttig mat, färgglad mat, äcklig mat (ibland när jag strular till det), smakstark mat, grillad mat mm. Har tagit massvis med bilder på goda maträtter som jag och hjärtat slängt ihop och när det är grillat så är det alltid Rasmus som står vid grillen (el-grill dock så absolut ingen supergrill), för där hör tydligen inte jag hemma :) Men det gör mig inget, jag tycker det är mycket roligare att göra goda sallader och duka fint osv. Därför slänger jag nu upp lite bilder. Finns säkert några bilder som jag redan visat, men allt gör jag för att smaklökarna ska komma igång ;)

 

Grillad lax med potatis, kall sås, blomkål och sockerärtor

 

Supergod fruktsallad med äpple, mandarin, vindruvor och honungsmelon

 

Veggieschnitzel, pommes, keso och grönsaker.

Slängde säkert på lite sås/ketchup också för det där såg lite torrt ut.

 

Lax i ugn med massa citron på

 

Kesoröra med peppar och råa morötter i.

 

Grillad kyckling, pommes och sallad med fetaost.

 

Ost- och skinkpaj med paprika i.

 

Sushi med avokado, crabsticks och gurkabitar i

 

Torskgratäng

 

Ost, kex, mousserande, jordgubbar och choklad. Låter som en mysig kärleksdessert, men det var faktist jag och Anna som myste med detta en kväll ;)

 

Kyckling i ugn

 


Tik tok

 

 

Behöver jag säga att jag älskar Simpsons?


RSS 2.0