Tryggare kan ingen vara

God morgon! Jag är så lycklig över att jag klarade den hittills svåraste tentan! Jag trodde verkligen inte att jag skulle göra det, men det gjorde jag :) Trots all min frånvaro från den kursen, men jag antar att jag har att tacka mina vänner för att dom bankade in allt som jag missade i mitt huvud :) Nu kan jag fira jul, det hade jag inte kunnat göra med gott samvete annars. På tal om jul.. oo vad jag längtar till degerfors nu. Vill hem hem hem. Men det blir inte förrän den 16 december vi tar tåget hem, fast det är ju inte så långt kvar dit å andra sidan :) Innan dess har jag en massa kul att se fram emot också, i helgen ska jag ut med anna och hennes jobbarkompisar, vi ska fira hennes arbetsledarroll på jobbet :) På lördag hoppas jag att det blir något mysigt med rasmus, kanske liseberg? I veckan gör vi sista spurten på denna kurs, som är den sista kursen som vi kommer vara "helklass" eller hur man ska uttrycka sig. Nästa kurs som kommer är tre olika valbara, så jag kommer bara gå ungefär med en tredjedel av dom (trååååkigt). Därför kommer vi ha lite mys ihop, på onsdag är det planerat att vi ska spela bowling, ungefär hälften :) Jag kommer dock inte vara med att spela, vilket är jättetråkigt för det hade vart kul, men jag berättade att jag har spelat/tävlat/tränat bowling så jag kan ju coacha och springa bakom och hejja på alla istället kom vi på ;) Och nästa fredag kommer Linnea och Stoffe hit!!!!! =) Det ska bli kul.

Så mycket snö det är ute här. Det är kallt, halt och för tillfället så snöar det till och med. Jag gjorde nästan vinters första vurpa igår, men bara nästan. Häromdagen bakade jag lussekatter och gjorde lite julfint, det är ju trots allt första advent på söndag :)






Såg denna i butik och tänkte, måste prova! Jättesmidigt, man bara tillsatte varmt vatten och lät jäsa precis som vanligt. Stog att det skulle bli ca. 25 stycken, men jag fick bara 15 tror jag (dock ganska stora). Men det är ju perfekt om man bara vill baka några stycken lite smidigt. Kostade runt 27 kr har jag för mig.


Julstjärnan uppe :)


Ljusstaken också, samt en tomte. Tomten var kanske lite tidig ;)


Äntligen har jag hittat en rullgardin som passade mitt fönster! Köpte den på Dimoda, men såg sedan att den även fanns på Balders Hage. Här är den dock bara upphängd ostruken på prov och här hade jag inte hunnit få fram julstjärnan heller ser jag :) Men det är jättefint nu! Det står:
"I Takt med Tiden. Tiden står still när du är här"


En amaryllis har hittat hit :)


Och en hyacint :)




Stora julgranen på Liseberg :)
Anna och jag var där förrförra helgen, då julmarknaden öppnade.














Min lilla snutt ♥

Love this

Haha åh jag älskar detta. Kolla båda eller den andra framför allt han är helskön, den första är förstås originalet. Den första är ju rätt rolig i sig också, men den har säkert många sett redan :)

 

 


Din dröm är min dröm

Goddag i regnet. Rätt trist väder, jag vill hellre ha det som ligger på backarna i Degerfors, det vill säga snö. Just nu tar jag en litenliten paus i mitt skrivande. Jag håller på att skriva ett populariserat sammandrag av en avhandling, ungefär som en notis som ska platsa typ i GP. Rätt klurigt faktist att få till det. Tänkte göra färdigt detta idag och sen börja med en annan uppgift om jag hinner. Kursen som jag läser nu i skolan heter Läkemedelsrådgivning och kommunikation och är jätteintressant. Helt annorlunda emot av vad vi tidigare har läst. Väldigt mycket psykologi, hur man ska formulera sig i olika situationer, om hur missförstånd kan uppkomma, hur man uttrycker sig profesionellt både i tal och skrift mm. Väldigt nyttig kurs tycker jag :)

 

Ikväll har julmarknaden på Liseberg premiär och självklart går vi dit :) Nej, tro inte att jag får med mig Rasmus dit idag, utan det blir med Anna och kanske några till. Synd bara att det regnar ute som sagt men det kanske slutar tills ikväll, annars får vi väl ta med oss paraply :P

 

Idag fixade jag riktigt smarrig lunch; lax stekt i vitlök samt en vitkål- och morotssallad.

 

 

 

 

Min tallrik..

 

.. och detta är Rasmus tallrik. Han har kebabsås och soja på allt typ :)


Jag gav aldrig upp dig när du försvann, långa dagar blev till nätter sen till år

1. Varför ska jag alltid ställa mig i fel kö? Seriöst. Varenda eviga gång händer det. Om jag, som idag, står i en kö som går sablans segt och märker att den andra kön verkar gå lite fortare och därför hoppar över till den kön i tron om att vara lite smart, tror ni inte då att människan jag har framför mig är segast på jorden och knövlar med allt? JO. Man känner sig rätt fånig när den som stog bakom mig glatt går därifrån med sin påse och kvittot i handen, medan jag argt blänger framåt.

2. Om man jobbar inom ett serviceyrke som säljare, är man inte affärens ansikte utåt då? Jag har aldrig varit med om en mer sur kassörska. Suckade, slängde grejer omkring sig, himlade med ögonen när jag bad om att få mina köpta varor plomberade. Vågade knappt be om en presentkartong. Var glad över att jag handlar av dig istället och inte säger, "men du jag tror jag struntar i att handla dom här grejerna föresten för det verkar vara så himla omständigt, du kan hänga tillbaka det, TACK hejdå"

Idag har jag alltså varit på stan en sväng, börjar lite smått att titta efter julklappar till alla mina kära. Finns väldigt mycket fint :) Mycket folk på stan idag. Igår hade jag några vänner här. Vi tittade på idol, rostade kastanjer, drack öl och åt cshhhhips. Rasmus är hemma i svartå och jag har som vanligt anna som sängkamrat då. Fast hon jobbar nu och kommer väl runt ett så jag har några timmar att slå ihjäl själv. Och haft, så jag har pysslat lite hemma, blev fint :) Anna ska föresten börja jobba som arbetsledare på deltid på hennes jobb till veckan, och fortsätta som produktionsledare som hon är nu den övriga tiden. Det är supercoolt tycker jag! Grattis till dig från din stolta syster!

Nu ska jag slänga på mig min varma
goa jacka och skor och ta en kort promenad,
sen ska jag sätta mig på balkongen och tända några ljus
(vågar inte gå bort till kyrkogården ensam såhär sent. Inte här i alla fall.
Får tända ljus på riktigt när jag kommer hem nästa gång
)


A lovestory


andra november

Heeej!

Idag är det en tisdag. Andra november. Min brors födelsedag. Om en vecka fyller min mor år. Om 52 dagar är det julafton. Om 60 dagar är vi inne på ett nytt år. Herregud vad tiden går fort. Var det inte nyss midsommar?

Igår fick jag reda på att jag kommer att praktisera på Degerfors apotek till vårterminen under tio veckor. Det blir, förhoppningsvis, det sista jag gör på utbildningen. Sen är jag en färdigutbildad, legitimerad Receptarie. Det där med förhoppningsvis grundar jag på att jag förhoppningsvis kommer klara tentan som är imorrn. Om jag gör det, så blir jag betydligt lugnare för resten som är kvar på utbildningen är bara två kurser, ett examensarbete och sen praktiken. Och det är nog nemas problemas =) Bara denna kurs jag är lite orolig för. Klinisk farmakokinetik heter den och handlar bland annat om läkemedelsmetabolism och elimination av läkemedel, interaktioner mellan läkemedel, varför effekten ibland skiljer mellan människor osv. Sjukligt mycket matematiska formler att hålla reda på. Jag seriöst drömmer om halveringstider, hepatiskt clearance och "händer det något med fluktationerna om den obunda fraktionen blir högre, för ett lågextraherat läkemedel?" osv osv.

Förra helgen var jag hemma i Degerfors. Där var jag på fest hos vår allas gamla barndomsvän Beaa, tack för den kvällen det var jättetrevligt :) Hann med massor den helgen, nästan allt jag ville. Om bäckman mot någon förmodan skulle läsa detta så kommer han ha godtyckliga invändningar om att jag hann med allt, men jag får hinna med honom nästa gång jag kommer hem :D Tror jag hann och möta på alla jag känner nästan. Fick även se camillas lilla nyfödda pojk som var helt underbart fin :) Och min lilla brorsdotter som blev helt galet rädd av att se anna och mig. Hon skrek hysteriskt när jag närmade mig med glada läppar. Haha. Men sen insåg hon att det var ju bara vi, hennes fastrar. Då blev hon glad. När hon satt i pappas trygga famn vill säga. Då gick det bra. =)

I lördags hängde jag med anna och några av hennes arbetskamrater ut på middag. Det var hemskt trevligt, besides den långa långa väntan på maten. Herre gudars. Vi hade bokat bord klockan 20.30. Klockan 22.10 fick vi vår mat. Sharp! Nerå, men ungefär. Men den var gott och vi fick avdrag för den långa väntan så slutet gott allting gott.

Nu ska jag bädda i min nya madrass som jag har fått i julklapp av min pappa (han är alltid minst två månader för tidig med sina julklappar ;)), specialmadrasser som min mammas kusin säljer. I hopp om att min rygg också ska få vila sig lite under natten för det gör den INTE för tillfället. Blir bara värre av att sova. I övermorgon ska jag även röntga ryggen så då får jag reda på sen om det är något fel på den.

Men men, önska mig lycka till på monstertentan imorrn så hörs vi! Bjuder på lite goda bilder so long! =)


Go systerbild :)


Emma, Linnea och Anna på beas fest :)


Mina toavänner chillar i badkaret så länge, som vanligt ;D


Busigt


Ännu busigare

Nästa busiga bild får icke visas! ;D


Här var vi alla tror jag, som var kvar i slutet i alla fall :)


Jag träffade bästa emelie på nightshift! :)


Födelsedagsbarnet :)




Vi fick beskåda lite snö också :)


Här fastnade min fina fina mamma på bild :)

Nu ska jag sova, gonatt! ♥

RSS 2.0