Rasmus

Mitt hjärta, jag är din för all framtid
Det är allt som behöver sägas just nu.

Flytt?

Yes! Äntligen sker det nåt. Ser ut som om vi ska flytta.

 

Vi var och tittade på en tvåa i söndags. Den ligger i samma hus som vi bor nu. Så najs var den! Inglasad balkong, stort sovrum, kvällssol. Killen som bor där vill alltså byta och bo i vår lägenhet. Så han skulle fundera lite och höra av sig. Och så kom han hit precis och så gjorde vi upp att vi skulle byta. Dock blev det inte att vi "tog i hand" på det riktigt men jag frågade: "Så du har bestämt dig för att det är våran lägenhet du vill ha?" - "Japp det har jag!" sa han då. Han hade inte tittat på några andra heller så det var ju bra. Så nu ska vi bara fixa med ansökan om bostadsbyte, bestämma dag för besiktning av lägenheten och bestämma nån helg då vi byter. Sen ska förstås bostadsförmedlingen godkänna bytet också, men jag ser ingen anledning till att vi inte skulle få byta av vad jag har kollat upp i alla fall. Så allt verkar nästan helt till 100%. Anledningen till att jag inte är till hundra riktigt är för att sist vi skulle byta lägenhet så krånglade det mm. Så jag ska väl inte "ropa hej förrän man är över ån" eller hur det nu är man säger. MEN som sagt så verkar det som om vi ska flytta iaf :)

 

Lite tråkigt att bli av med denna utsikt dock. Men nya utsikten blir också bra!


Bög, mamma, kines

Goodday. Nice dag idag med fint väder och så men trots det så har jag inte satt min fot utanför dörren. It's a shame. Helgen har inte bestått av så värst mycket, Rasmus åkte till sin syrra i torsdags och kom hem igårkväll, jag skulle också ha följt med men jag struntade i det. Istället för Rasmus som sängkamrat hade jag min syrra. Jag klarar inte av att sova själv eller? ;D Jorå men helst inte. Anna var på pesonalfest i fredags så hon ramlade in här snorfull klockan halv tre ungefär (hihi nerå anna skoja, men lite på pickalurven var hon;)). Jag spenderade min fredagkväll med att först träna bort några kalorier med Sanna och Lena för att sen fylla på med kalorier igen (FREDAGSMYS) med massa av mina söta tjejer (och killar). Vi körde all in på fredagsmys med chips, dippar, ostbågar (allt från olw), godis + godis + godis. Typ. Och cola. Vi hyrde film också men den orkade vi inte kolla på. Blev Let's dance istället. För övrigt i helgen har jag inte gjort alls mycket. Hela dagen igår låg jag hemma och kollade igen en massa avsnitt av Paradise hotel mm. Fixade gryyymt god Kyckling-currypaj lagom tills anna slutade jobbet. (Gjorde som en "vanlig" ost-&skinkpaj, i äggstanningen hällde jag i curry och istället för skinka hade jag förstås i min kyckling). Grymt gott, hade dock kunnat ha i mer curry, så om ni ska testa den; var inte rädda för att kräma på med curryn! OK?

 

Är det vår tur nu?

 

Där ligger Mollan fint :) Hon älskar den platsen.


Vi älskar i våra hem, våra fötter kan lämna det men aldrig våra hjärtan

God morgon god morgon. Sitter här med en kopp kaffe, som vanligt, invirad i min filt, också som vanligt. Skippar skolan idag. Inte bara sådär utan det finns såklart en anledning till det men det orkar jag inte dra här. Får lite halvpanik när jag missar föreläsningar och sånt viktigt men det ska nog gå bra ändå. I tisdags började vi läsa en ny kurs, Läkemedelskemi. Rätt intressant, men samtiddigt rätt svårt. Mycket kemi såklart. Lite svårt att komma in i kemitänket igen. Men idag var det bara nomenklatur, namngivning av olika strukturer, och det ska jag nog fixa ändå hoppas jag.

 

Köpte ett jättefint armband för en vecka sen ungefär, från nån tjej som hade egen hemsida och tog emot beställningar. På hjärtat står det "L ♥ R" om inte det syns och det står för Lina hjärta Rasmus förstås :) Här är hemsidan.

 

Vi gjrode lax häromdagen igen, det är det godaste jag vet! Pressade massa lime över dem och pepprade ordentligt, goooottt!

 

Juste, eftertentafesten i fredags. Skojskoj! Här är alla tror jag, nee inte carro, undrar vart hon tog vägen :D Så himla najs bild!

 

Anna kramar ihjäl mig, det är myys!

 

Vi hann även med att dra på oss nyårsmaskerna :D

 

 


Hej tentaångest!

Hej tentaångest! Roligt värre, börjar bli nervig inför tentan imorrn. Men hoppas att den går bra. Den börjar åtta, rätt tidigt men samtidigt rätt skönt, då blir den färdig snabbare. Gissar jag är färdig runt tio, då kan jag ju gå på stan hela dagen typ om jag skulle vilja det alternativt gå hem och lägga mig igen och sova några timmar =) Inga fel. På kvällen skall vi ha eftertenta-fest vilket vi alltid har ;D

Imorrn kommer även min kära syster hit igen. Jiiiippie tycker jag =)

I are cute kitten!

Inte bra att dricka kaffe så här sent. Shit. Känner hur det kryper i kroppen, kommer aldrig kunna somna ju. Jag som egentligen är trött. Har suttit och pluggat nu ikväll, från sex typ. Gjorde lax och potatis till middag, riktigt gott blev det! Jag brukar göra min lax i ugnen, salta och peppra lite + pressad citron. 200 grader, inne en kvart, tjugo minuter kanske. Till detta gör jag en kall sås på creme fraiche - salta och peppra där också, i med lite citron och idag hade jag även i paprikakrydda samt lite kebabsås (otippat? Ja, men det passade riktigt bra i). (Dettta är egentligen inte "mitt sätt" att göra lax/kall sås på utan det är Rasmus. I learn from the master, så att säga ;D) Samtidigt som laxen stod i ugnen och potatisen kokade så slängde jag ihop smet till kladdkaksmuffins (igen) så frysen kunde fyllas på ytterligare :) Så bra att ha i frysen!

Tidigare idag hade jag en lab, fick ge ifrån mig några droppar av mitt bloooood, för att sedan infektera det och se vad mitt immunförsvar gör mot detta :) Coolt. Njae. Lab imorrn också, sen plugga, onsdag - plugga, torsdag - plugga, fredag - tenta. Så ser min vecka ut. Rikkktigt spännande vecka alltså. Just nu gäller bara skolan, känns det som. Men så är det ibland. Och så får det vara också :)

Nu ska jag slänga mig i soffan, mysa lite med molly och kolla på CSI ny. GOOD NIGHT! ♥

Shit va sööööt. Var bara tvungen att lägga in den :) Check it out!

 

 


Fridaynight

Goooood kväll. Sneglar lite på Let's dance, fast jag egentligen inte tycker att det är särskilt underhållande. Kollar mest för att jag inte har något bättre för mig just ikväll. Såg just att han.. han som är med i EMD vet inte vad han heter, iaf, han dansade ju skiiitbra! Redan nu liksom. Och domarna gav bara 5or, 6or. Fega, bara för att det är första programmet säkert. Jag tyckte han var skitbra. Hade det varit längre in i programmet hade han nog fått högre tror jag. Jaha, nu fick hon Molly två sjuor iaf, det var ju bra. JAJA jag som inte tycker om let's dance sitter och snackar poäng här, inte min grej egentligen så nog om det =)

Skrev tentan förut och etter de så blev det en fika på stan med några buddies. Tror vi satt i över tre timmar för helt plötsligt var klockan sju? =) Hade tydligen mycket att prata om ;D

Men hallå, nu är det han "bygglovsgubben" med en supersnygg ung(?) tjej. Hallå kan hon inte få nån yngre att dansa med? JAJA nog om det igen.

Hm, ne men hade visst inte så mycket mer att säga. Har inte hänt ett jota här hos mig de senaste dagarna ärligt talat. Har bara pluggat och ätit och sovit, typ. Jag är så sugen på att gå uuut och dansa och ha riktigt skitkul. Det får bli nästa helg, det har vi snackat ihop oss om nu idag. Nästa fredag. Skitkul. Dansa. Nattkäk-max. Så får det bli! Denna helg är det ingen ide liksom, en ny tenta väntar på oss, ligger på våra axlar. Lika bra att ta tag i den nu.. ah, imorrn alltså. GOD KVÄLL!

I'm happy just the way things are right now ♥

Sitter invirad i goaste filten efter en välbehövligt varm dusch. Frusen. Har ägnat hela dagen åt att plugga anatomi, en gammal kurs som jag ska tenta av nu på fredag. Inte alls kul att sitta och läsa sånt som man läste för nästan ett år sen, men å andra sidan så "kan" jag ju det mesta och har lärt mig desto mer om allt under årets gång. Så känns rätt ok ändå. Hope i'll fix it. Ska fortsätta om en liten stund igen, ska stänga av både tv och dator (som annars typ jämt står på här hemma) och slänga mig i soffan och läsa.

Igårkväll gjorde jag riktigt najs här hemma. Slängde ut julen. In med det vanliga igen. Mysiga ljuslyktor, fräscha vita grejer, ny lampskärm i beige med vita blommor på, mina kära siaprylar som jag just love to love. Fattas bara en fin orkideé i fönstret nu. Det är definitivt nästa grej som ska skaffas. Nog för att jag gillar julen men tröttnar fort på den, redan långt före självaste julhelgen börjat, så det kändes rätt gött.

Det enda som fattas här hemma nu är Rasmuuuis :) Han får gärna komma tillbaka snart igen. Mitt hjärta.














Take a breath, take it deep

Håller på och bakar. Gissa vad? :)



Kladdkaksmuffins var rätta svaret.



Här kommer receptet:

Kladdkaksmuffins:
100 g smör/margarin
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt

Blanda samman torra ingredienser och smält smöret vid sidan av. Knäck två ägg i en skål och "rör sönder" dem.  Häll sedan i smöret och äggen i bunken med de övriga ingredienserna och blanda väl med en slickepott eller dylikt. Klicka i muffinsformar och ställ in dem i ugnen på 150 grader i 5-10 min (jag hade dock inne mina längre, kanske 13 min). Ta ut dem och DONE! För mig blev det 10 stycken.

Har lagt upp receptet tidigare tror jag. Här är själva receptet tagit ifrån. Och JA jag gillar att baka kladdkaka :) Önskar att jag hade haft nåt kul hemma så jag hade kunnat experimentera lite, men hade ingenting hemma som kunde tänkas passa i. Hade förstås kunnat göra nåt kul med passionsfrukten eller fikonen men jag tror inte att det passar. Inser nu såhär i efterhand att jag hade kunnat dekorera med carambolan (stjärnfrukten) men men.

 

 

 

 

 

 

Här syns inte bara mina nybakade kladdkakor utan även julklappen jag fik av min syster, den fina kakställningen :) (ps. I know it's from indiska;)) Även nya formar syns som jag fick av mamma i julklapp (Madde, om du läser detta borde du känna igen dem, mamma sa att hon hade köpt dem hos dig:)). Mycket roligare att baka när man har fina tillbehör. Ska köpa in lite nya köksredskap framöver. Så tråkigt att baka i min röda fula bunke som jag haft sen jag flyttade och gamla träslevar mm. Roligare med nya söta grejer :) Nån som tror att mitt kära hjärta bryr som om sådana saker? - Nope skulle inte tro det jag heller, därför köper jag det i smyg typ så han inte kan klaga över att det är onödigt. Köpt är köpt liksom, går inte att byta tillbaka, eller hur? ;) Ska jag vara helt ärlig så gjorde jag mest dessa kladdkaksmuffins för att få visa mina nya fina grejer :)


RSS 2.0